Ruusupensas ja etana

ruusuPuskassa

Turhaan ei muistuteta siitä, että ruusupensaan alla on etana. Mutta kauniisti kukkivien ja tuoksuvien ruusujen lumoissa katseilija ei huomaa etanan läsnäoloa, mutta ruusu kyllä huomaa.

Joskus ruusut saavat puhelahjat, kuten saduissa luvataan, niin usein he suuntaavat puheensa aivan muille kuin katselijoille. Ainoa lause jonka ruusun tiedetään sanoneen, oli tarkoitettu nimenomaan etanalle. ”Kostuta terälehtiäni” sanonta on sittemmin saanut aivan muita merkityksiä.

Sadussa kuitenkin kerrotaan puutarhan keskellä kukkivasta ruusupensaasta, joka kasvoi ihmisten silmien alla, se kukki keltaisin kukin ja ilahdutti katselijoita. Etana, joka piti lehdistä sekä varjosta ruusupensaan alla, oli liukaspintainen, eikä siksi halunnut asettua aurinkoon, eikä tulla nähtäville. Ruusu ihmetteli tätä, rakasti etanaa, mutta ei sanonut mitään.

Kun satoi ja oli kosteaa, niin etana tuli innokkaana esille, mutta silloin muu puutarha oli tyhjä ja allapäin. Etana liikkui ruusupensaan lehdillä, ja katseli, kuinka tyhjiä kukat ovat, varsinkin silloin kun sade on liottanut niiden terälehdet mytyiksi.

Aurinkoisella säällä etana vetäytyi suojaansa, ruusupensas puhkesi uusiin kukkiin ja tuoksui niin että koko puutarha huumaantui. Mutta kaikki tuo tuntui ruususta vain tyhjältä kutsulta, se ajatteli vain etanaa. Niinpä se ponnisti kykynsä äärimmilleen, käytti kaiken auringosta saamansa voiman ja sai sanotuksi etanalle yhden, kummallisen lauseen, kostuta terälehtiäni.

Mutta etana, joka ymmärsi vain hankausta ja kosketusta, ei osannut lainkaan nauttia siitä kukkaloistosta, jonka ruusupensas hänelle tarjosi, vaanm aina kun mahdollista se palasi varjoon pensaan alle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s