Pyhän Dorothean taimet

Taivaasta tuli taas kukkalähetys… Neitsyt Marian kuussa, neitsytkuussa, toukokuussa.  Pyhä Dorothea, joka paratiisiin päästyään heti otti pistokkaita ja lähetti kukkia meille maahan. Hän lähetti kaikkia jakautumalla lisättäviä kukkia…

Koska siellä ylhäällä kukat eivät tarvitse lainkaan juuria, vaan kukoiostavat suoraam. niin siksi tiettyjä kukkia täytyy juurruttaa.

Ikkunalaudalla oli rivi vesilaseja, joissa oli ravintoliuosta kukille, ja kussakin lasissa oli kukka. Paikoin lasin reunoissa oli vihertävä vanne, ja vesi oli muuttunut limaiseksi ja löyhkääväksi. Paljon kukkia oli heitettävä pois, vaikka ne olivatkin niin kauniita.

Multa ei ollut vielä lämmennyt, se tuntui kylmän kostealta käsissä.

Taivaalliset, Pyhän Dorothean lähettämät kukat uhkasivat kuolla. Hän oli saanut ne eräänä mietiskely-yönä, ja laittanut ne oitis vesilasiin ikkunalle juurtumaan, ne olivat puuvartisia ja vedessä ne saattoivat kehittää juuria. Kukat olivat kuihtuneet heti seuraavana päivänä, lehdet olivat alkaneet kovettua ja kuivua.

Nuo kukat olivat sillä kertaa syvän sinisiä, oikeastaan loputtoman syviä sinisyydessään. Mutta ilmeisestikään tuolla taivaassa kukat eivät tarvinneet lainkaan maaperää, ne elivät ilmankin ja siksi juuret olivat tarpeettomia. Minun vuoteessani ne kuitenkin alkoivat heti lakastua

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s