muumifloristi

muumiflosistipoliisi

Ruusujaan hoitava poliisipäällikkö muumeissa on herttainen miespuolinen kukkien kasvattaja. Miehet floristeina on kiinnostava, 1700 -luvun Englannista periytyvä ilmiö. Kukkien kanssa touhuaminen ei ole ollenkaan vaaratonta, koska se on tarjonnut usein vastapainoa ja sielun lepoa miehille, jotka muuten ovat olleet käsittämättömän julmia. Mikä onkaan rauhoittavampaa vankilan johtajalle, kasvatuslaitoksen rehtorille, keskitysleirin komentajalle kuin vetäytyä julmien manöövereiden jälkeen puutarhaan kukkien pariin. Tämä johtuu varmaankin siitä, että jokainen elävä ihminen kuihtuu heidän lähellään, mutta kukat eivät välitä.

Ruusujaan hoitava poliisipäällikkö muumeissa palautuu tähän traditioon. Kuinka pontevasti päällikkö yrittääkään pitää yllä lakia ja järjestystä, mutta hänen asioihin puuttumisensa on aina turhaa, hänen työnsä on Muumilaaksossa turhaa, ja siksi hänen autoritaarisuutensa on kadonnut.

Kuvassa muumipappa tulee pyytämään polisipäällikköä selvittämään rikosta. Hän kuulee poliisin huudahtelevan ”sainpas sinut kiinni senkin ryöväri”, sitten hän huomaa että päällikkö jahtaa kirvoja ruusuistaan. Kuvassa poliisipäällikkö supsuttaa myrkkypulloa, eräänlaista Raidin edeltäjää. – Toisin sanoen hän kaasuttaa kirvoja.

Poliisipäällikkö olisi säälittävä tyyppi, ellei hän hoitaisi kukkiaan. Näin ollen hän saa anteeksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s