Puutarhuri ja karhu

Karhut tulevat usein rauhallisiin pihoihin syömään marjoja pensaista tai omenia puista. Tästä kerrotaan uutisissa, ja metsästäjät haluavat lisää kanrhun kaatolupia.  Asiat eivät aina ole niin kuin ensiksi luullaan, kuten vanha tarina puutarhurista ja karhusta osoittaa.

Kerrotaan yksinäisestä puutarhurista, jonka ainoana ilona olivat ruusut, mehiläispöntöt ja omenapuut. Voidaan ajatella, että tässä olisi jo ilmaistuna syy miksi karhu tuli puutarhaan (hunaja, omenat). Tarinan mukaan syynä oli kuitenkin leikillisyys ja seuranhalu.

Karhu oli nimittäin ajautunut kauas toveriestaan, se eleli niukalla reviirillään yksin, syötävää sillä oli tosin ylliksi. Karhu oli pelkästään pitkästynyt, kun se kohtasi pihaportilla puutarhurin. Mies oli  kauhuissaan, mutta kun karhu heittäytyi selälleen ja kieri hiekassa, heitteli keppiä ilmaan ja nappasi sitä milloin hampaisiinsa, milloin käpäliinsä. Koska tämä kummallinen karhu rapsutti mahaansa ja hekotteli, mies ei epäröinyt, vaan tuli piilostaan aidan takaa – ja toisilleen virnistellen mies ja karhu löivät tassua.

Mies kutsui karhun puutarhaansa, hänellä oli runsaasti hunajaa ja edellisvuotista omenahilloa tarjottavana. Siten mies leikki karhun kanssa, samoin kuin usein koiran kanssa leikitään. Palloa he ehtivät heitellä vain hetken, sillä karhun käpälä puhkaisi oitis paksunahkaisen jalkapallon. Oikeastaan he pitivätkin enemmän painimisesta, sehän on tunneluin karhun ja miehen välinen leikki. Se, että lopuksi karhu nuolee miehen naaman leveällä, pehmeällä kielellään on pelon, nautinnon ja ystävyyden hetki.

Iltapäivisin, kun puutarhuri otti torkkuja riippumatossa, karhu hätisteli kärpäsiä ja ampiaisia pois miehen lähettyviltä. Kerran sattui sitten, että sinnikäs perhonen pyrki laskeutumaan miehen kasvoille. Karhu hätisisti sen tassullaan pois, mutta ilmeisesti miehen hengityksen huurut houkuttivat perhosen takaisin. Karhu alkoi vähitellen hermostua perhosen temppuiluun, eikä tarvittu, kuin yksi hurjistunut isku päin perhosta, joka istui miehen osalla, niin miehellä ei enää ollut kasvoja.

Ehkä luit uutisen tästä tapauksesta. Asia kerrottiin näin: Ilmeisesi hunajan houkuttamana karhu oli tullut puutarhaan, hyökännyt miehen kimppuun ja vahingoittanut tätä pahasti kasvoihin.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s