Mies joka istutti itsensä

Olen jokseenkin pettynyt tomaattieni maanalaiseen elämään, niiden juuret ovat heikot ja voimattomat. Kun otan taimipotin ja kumoan sen katsoakseni juurimöykkyä, huomaan, että ei se ole kurkottant kohti pohjaa, ei levinnyt sivulle. Mitä siinä kärsit, onko multa muka liian kovaa juurten voimistella, ei varmaan. Ikkunalaudella kasvaneena olette saaneet lämmintä ihan sopivasti. Multa on niin pehmeää, että siihen voisi sukeltaa ja tai työntää pienen puikon hätistelemään juuria.

Nämä ovat kirsikkatomaatteja, ehkä niillä kestää kauemmin juurten leviäminen. Sano nyt Pyhä Focas, puutarhureiden suojeluspyhimys, joka ilmeisesti vieläkin vaikutat siellä mullassa, että mitä pitää tehdä.

Elämä maan alla on verkostoitunut juuriin ja rihmastoihin, siellä elää ja vaikuttaa varmaankin myös tämä pyhimys joka istutti itsensä. Focas oli Rooman vallan aikana puutarhuri, jonka kerrotaan kaivaneen istutuskuopan itselleen omaan puutarhaansa, ja kun hänet mestattiin niin haudatusta ruumiista säteili voimaa, tai ehkä rihmasto, joka sai puutarhan kukoistamaan uskomattomalla tavalla.

Ehkä Focas, puutarhurina, tiesi ruumiin ylösnousemuksesta jotain enemmän, kuin tavalliset uskovaiset. Tyhmyyttään ne kapseloivat kuolleensa umpiarkkuihin, aivan kuin herääminen ei lähtisi juurista ja rihmastoista. Huomioni herättää se, että miksi tämä pyhimys halusi nimenomaan itse ja yksikseen kaivaa itselleen haudan – ja nimenomaan puutarhaansa. Eri lajit tarvitsevat varsin erilaista istuttamista ja ihminen lajeista oudoin vaatii varmaan jotain aivan erikoista, oliko hänellä jotain salaista tietoa siitä, oliko siellä valmiina jokin pyhän hengen rihmasto.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s