Huomaamaton ruusu

Onko ruusujen joukossa vielä ruusu, jota ei ole koskaan nähty? Todennäkoisesti ruusu, johon silmä ei koskaan satu, on samanlainen kuin muutkin. Mutta jos olet siitä varma, olet ehkä liian varma myös kaikesta muusta vähemmän arvattavasta. Kaikki huomaamattomat ruusut eivät ole samanlaisia. Vai voitko väittää, että olet katsonut ruukun jokaista ruusua ja tiedät varmasti. että siinä ei ole mitään. mitä et ole huomannut ?

Ruusu on katsomista varten ja siksi huomaamattomassa ruusussa on jotain ylimääräistä. H.C. Anderssenin eräässä sadussa juuri tuollaisen ruusun terälehtien suojassa oleskelee miniatyyrimainen peura.  Tuo eläin luonnollisestikin edustaa ja vaalii tuota piilottelua ja sen lumoa. Jos joku olisi huomannut ruusun, niin peuraa hän ei voisi missään tapauksessa nähdä, sillä ruusussa on lukematon määrä terälehtiä. Vai voitko väittää, että olet katsonut tuon ruusun jokaista terälehteä? Oletko varma siitä, että arka peura ei lymyäisi jonkun sinulta huomaamatta jääneen terälehden takana.

Anderssenin tarinan mukaan vain lapsi voi nähdä sen. Hän luuli, että lapsen ihmettely on viatonta – mutta niin ei ole,  hänellä on vain vähemmän todennäköisyyksiä, tuntematonta on enemmän. Asiat eivät ole varmoja, ruusu ei ole vain näkyäkseen eikä eläin ole vain kätkeytyäkseen. Ja jos kerran jotkut eläimet haluavat näkyä niin varmaankin myös jotkut ruusu haluavat kätkeytyä.

1 thought on “Huomaamaton ruusu”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s