Avainsanat

,

Hotelliaamiaisista selviytyminen vaatii maagisia  taitoja. Joskus olen nauttinut näistä aamiaisista aivan erityisesti, ja voi olla että hotelliaamiaisissa oli mahdollisuus mikä on hukattu. Olen viidettä päivää Hakaniemen Cumuluksessa ja ensimmäisen päivän tyrmäyksen jälkeen olen yrittänyt kehitellä selviytymistapaa. Kiteytetysti sanoen kaikki keskittyy siihen että ikkunasta näkyy Metallityöväenliiton massiivinen kyltti ja juustotarjottimella on vain kermajuustoa siivutettuna joko lyhyeksi ja leveäksi tai pitkäksi ja kapeaksi.

Huono juusto ja aamuinen kurahahvi viittaa metalliliiton eli siihen että kukaan ei maksaisi itse tätä hotellia. Hotelli Rutiini olisi jotenkin otettava haltuun.

Jugurtti täällä on onneksi maustamatonta ja pehmeää, mutta happamoituneet pakastemarjat -musta ja punainen – vaativat jotain. Leipälaarin luota löytynyt appelsiinihillo pelastaa paljon, niin, hunajaa en edes löytänyt. Mutta tästä lähti suunnitelma siedettävän aamupalan rakentamiseksi surkeissa olosuhteissa. Kuinka koota sellainen?

Lämmitin lautasellisen tomaattisiivija ja kermajuustoa mikrossa, mutta koska valkosipulia eikä basilikaa ollut tyydyin salaatinlehtiin. Pähkinävalikoima oli sentään olemassa, iso kupillinen pureskeltavaksi salaatin ohessa.

Kylmää salaattia rakensin kurkuista, leipäsiivuista ja juustoista. Surkea pohja, mutta makea paprikalohkojen kuorrutus pelasti paljon. Minkäänlaista kalaa syöttölässa ei tunnettu, ellei sellaiseksi lasketa sillikuppia jota kukaan ei huomannut , ja joka varmaan oli sama joka päivä.

Lopultatkin, huono juustotarjotin oli ehkä terveydekseni. Vain muutama siivu vielä risleivan ja appelsiinihillon kanssa jälkiruuaksi. Ja kurahahvi, joka ei herätä muuta kuin katumusta että miksi sellainen tuli juotua.