Kategoriat
ekologia

Hetki ravintoketjun alapuolella

Sekoitan kupissani olevaa savivelliä, lisään vettä ja nielen sen pienin annoksin.

Tässä kuuluisi luetella lukematon määrä vaivoja, joiden vuoksi olisin turhaan käynyt erilaisilla lääkäreillä, mutta oikeastaan olen terve. Mitä nyt rasvaa, kolesterolia ja raskasmetalleja kertyy kroppaan. Jatkuva pieni tulehdus päällä. Ja siksi tätini sanoi: pittää syyä savea, se immee myrkyt ihteensä.

Mene poika sinne saviojalle, jossa olet pienenä sotkenut kuin porsas lämpimänä heinäkuun päivänä, hörpänyt rapevettä leikkiessäs. Vai söimmekö me sitä savivelliä leikkimökin pöydässä, pikkulautasilta siskojen kanssa? Sitä sinä nytkin tarvit, sanoo joku Niskavuoren vanhan emännän äänellä. Oot tullu ylypiäks, sun pittää nöyrtyä ja syyä savea.

Totta, olen liian pitkään ollut ravintoketjun huipulla. Mutta kiitos siitä, että savi on niin tuttu, kotoinen, ja siinä on paluun maku.

”Heilerde” sanoo saksalainen, terveysmaa, joka ennen ruokaa nautittuna imee rasvaa ja kolesterolia. Sekä raskasmetalleja, joita kertyy minun kaltaiseen ravintoketjussa menestyneeseen sekasyöjään. Siksi tunteeni on metafyysinen, kun voin mennä niin alas, jopa ravintoketjun alapuolelle, jopa ruokamullan alle, ja löytää sieltä savea, syödä sitä, päästä myrkytyksistä ja tulehduksista.

Yksi vastaus aiheeseen “Hetki ravintoketjun alapuolella”

Se savi on kyl ihmelääkettä, auttaa melkein ihan kaikkeen yhdessä puhdistamattoman merisuolan ja hunajan kanssa, tärkeimpänä pistää vatsan toimimaan ja normalisoi verenpaineen, auttaa myös akneen, psoriasikseen yms iho-ongelmiin ulkoisesti käytettynä. Sil voi pestä myös hampaat yms

Ootko kokeillut tehdä kokovartalosavinaamiota ja saunoa sen kanssa? Tulee ihan ihmeellinen olo ihan kuin olis luonnollisessa pilvessä ja tuntuu kuinka se savikuori jotenkin herää eloon ihoa vasten

Vissiin Tsernobylin ydinräjähdyksen aikaan jaeltiin ihmisille Neuvostoliitossa suklaapatukoita, joihin oli sekoitettu vihreää savea, koska sen kyky imeä myrkkyjä ja säteilyä on niin hyvä, että ne myös peitti ne radioaktiiviset ongelmajätteet savella.

Joku intiaaniheimo pystyy kai elää kaks kuukautta pelkällä savella nousuvesikauden aikaan, kun ei oo mitään muuta ravintoa saatavilla ja jossain Etelä-Amerikan vuorilla on tapana aina kastaa ruoka saveen ennen syömistä ruoansulatushäiriöiden välttämiseks

Luonnossa, jos eläin on syönyt myrkyllisen marjan tai pilaantunutta lihaa, niin se juoksee heti syömään savea joelle, koska se tietää, että se neutralisoi sen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s