Avainsanat

On mukava herättää ruokailijoissa pelonsekaista hämmästystä, liekittää näyttävästi – kaataa shokeeraavasti ruokaan sekä puna- että valkoviiniä, ja varoittaa kohta valmistuvan herkun aiheuttamista pahanhajuisista pieruista.

Tämä onnistuu, ja sallitaan,vain sipulikeiton valmistuksen yhteydessä. Jos kerran käyttää paistinpannua ruokailijoiden nähden sipuleiden kuullottamiseen, niin retee liekitys on hyväksytävää, ja calvados antaa hyvän aromin. Ja jos kerran sipulikeittoon voi laittaa sekä puna- että valkosipulia, ja vielä runsaasti tavallista keltasipulia, niin on aivan loogista että seurueen edestä otetaan ensin punkkuloraus keittoon ja sitten valkkariloraus päälle.

Sipulikeiton tekeminen on helppoa, kaikki luovuus kannattaakin kohdistaa sopivan kiertoilmaisun keksimiseen sipulipieruille. Ja samalla kun keitto hautuu, voidaan sanailla kynttiläillallisista, muutoksista vakiopaineessa, rikinkatkusta paholaisten mieliruuan ympärillä ja niin edelleen.

Advertisements