Kategoriat
puutarha

Kun lapio on nurmessa, niin nurmi on lapiossa

Tämä tuntematon taideteos, ornamenttilapiot, sai ahkeran maankääntäjän havahtumaan. Ehkä itse olisin pitänyt mato-ornamenttia osuvampana aiheena lapiossa. ks. edellinen postaus. Kasvi-ornamenttikin on toki paikallaan, jos se kuvaa ketoa, jota lapiolla käännetään maan sisään.

Lapion polkaiseminen nurmen multaan ja maan kääntäminen voi tosiaan olla rajan taa tai rajan alle tunkeutumista, jonka suhteen olisi syytä olla varovainen. Muinaiset maankääntäjät olivat oikeassa tehdessään auran kärjestä peniksen mallisen, ja kuuluuhan lapiokin yhä niin sanotusti miesten työvälineisiin vaikka nykyaikainen funktionaalisuus on jo kadottanut alkuperäisen terskan symbolin lapion kärjestä. Olisi kuitenkin suuri erehdys palauttaa tätä maan kääntämistä tavanomaiseen seksuaalikuvastoon, lapiolla suoritettu penetraatio on kuitenkin vain maan tonkimista.

Kiinnostavaa tuossa taideteoksessa on se, että lapio ei siinä ole enää työväline – ei kärki, joka työnnetään ketoon – vaan esitys, jossa keto on mukana. Tai vielä enemmän, keto on tullut osaksi lapiota.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s