Kategoriat
joulun aika

Joulun Prinssi 1630-luvun Lontoossa

Keskiajalta renessanssiin ja hieman ylikin joulun Twelve Nights juhlittiin uudesti syntymän ja uudistumisen menoin. Lapsen syntymän ihmettä toistettiin kaikkialla: kaikki syntyi uudestaan. 1620- ja 30-luvun Lontoossa juhlivat aatelisnuoret julistivat vanhan hovin kumotuksi ja esiintyivät itse uutena. Myöhemmin monet heistä kuuluivatkin oikeaan hoviin, mutta vartuttuaan ja hyvässä asemassa.

Vuonna 1627 raportoitiin Joulun Prinssin ja Lontoon kaupungin yövahdin kiistasta, koska se oli johtanut katutappeluun. Kyse oli ”Christmas Game” nimisestä masqureadesta, eräänlaisessa larppauksen varhaisesta edeltäjästä.

Sama ”Christmas Game” vahvistui vielä 1630-luvulla, uudeksi hoviksi julistautunut opiskelijaryhmä toi tiettyyn aikaan joulunalla kuninkaanlinnaan, White Toweriin, viestin että valta on vaihtunut. Uusi prinssi on ”Prince d’Amour”, joka uudistaa hovin ja sitä kautta koko suuren Britannian rakkauden voimalla.

Tämä yksityiskohta on poimittu Google bookseista hakusanalla ”Renaissance Christmas” teoksesta Renaissance historicism: selections from English literary renaissance
tekijät Arthur F. Kinney,Dan S. Collins.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s