Kategoriat
kesän perusasiat kokkaus

Raparberiote

Raparberi,  tarkoittaa hölynpölyä, sanaa jota ei voi ymmärtää,  vieraskielistä sanaa, tai ei pelkästään yhtä sanaa vaan käsittämättömien sanojen pulputusta, hrabarberia.

Mitä tällaiselle kasville on tehtävä,  että se lopettaa höpöttämisensä, vaikenee ja alkaa maistua. En tiedä oikeaa tapaa, mutta vain sylin ottaminen saa sen rauhoittumaan. Se rauhoittaa myös minut, koska sylillisestä rabarberia saa monta litraa ruuanlaittoviiniä. Niin olen tehnyt, ja olen rauhoittanut sen hapanta mehua pitämällä sitä sylissä kunnes se maitoontuu. Nyt voin pitää keittiössä viislitraista putelia – viini on kuivaa, ei ollenkaan hapanta – siitä kaadan reippaita, puolen litra kulauksia kalakeittoon, sienikeittoon ja erilaisiin risottoihin.

Siinä viinissä maistuu tuo kuvassa oleva rabarberiote.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s