Kategoriat
Uncategorized

kevätpäiväntasaus, paniikki ja kevätkiima

Erään tarinan mukaan juuri kevätpäivän tasauksen hetkenä kokoontuu lintujen istunto jossa kukin valitsee kumppaninsa – siis eräänlainen projekti-palaveri ennen kevätkiimaa. Tarina palautuu kauas renessanssi-ajan Englantiin, joten ei ole ollenkaan varmaa mitä tuossa lintujen istunnossa sovittiin. Sovittiinko jo parisuhteista, tai vain yleisistä puitteista ja esimerkiksi siitä, että kevätkiimassaan linnut eivät ylitä lajirajoja.

Ehkä tarinassa lintujen projektipalaverista ennen kevätkiimaa on kuitenkin kyse ihmismielestä. Klassisessa kuvastossa pikkulinnut, ja niiden sinne tänne lentelevät laumat ovat levottoman ja asettumattoman halun pyrähtelijöitä.

Tämä on helppo uskoa, kun katsoo ulkona puskassa pomppivia pikkulintuja. Levottomimmatkaan näppis- tai kaukosäädinaddiktit eivät yllä siihen jatkuvaan rauhattomuuteen mikä pikkulintuja vaivaa. Halun kohde, talipallo, ei rauhoita vaan saa ne vaikuttamaan tyytymättömiltä.

Keväällä tuo lintujen levottomuus on vaarassa tarttua ihmísiin, kevätpäivän tasaus on kosmisen balanssin hetki, jolloin sovitaan puitteet joihin kevään fiilisten tulee sitten asettua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s