Avainsanat

Hameet korvissa laskiaista ! Liukkaita kelejä!  Pitkiä pellavia sekä muita hedelmällisyyden elkeitä vaikka perse paljaana. Tai ennen kaikkea perse paljaana.

Tuosta mukavan naivistisesta kuvasta löytyy talvikarnevaalin ja lumileikkien ydin.  Tabu, jota karnevaalimaisesti rikotaan, lumen tabu. Lumen varomisen aika on ohi.  Ja pojat, nuo ilkimykset, sullovat lunta tytön villapaidan alle tai housunkauluksesta sisään.

Kun on laskiainen, juhlijat eivät piittaa vaikka kastuisivat lumesta. Lunta naamalle, lunta kauluksesta sisään, lunta pöksyihin.  Lunta sensitiivisille alueille.

Tämä kaikki on tutumpaa kuin tiedätkään. Kuperkeikka, sen tunnet.  Ja sen, että lunta laitetaan housuihin. Virtsaulehduksen vaaran lisäksi kyse on myös hedelmällisyydestä.

Sensuroidussa muodossa laskiaisena laskettiin mäkeä ja huudettiin pitkiä pellavia. Niin että tulevan vuoden sato olisi antoisa, ja pellavat kasvaisivat pitkiksi. Piiat ja tyttöset hieman kiljahtelivat lumen kosketuksesta.

Sensuroimattomassa muodossa hameet nousevat korviin, eikä maalaisnaisilla ollut housuja valtavien hameittensa alla. Ja niin on lunta ja lämmintä ihoa,  on liukua ja on pitkää.  Ja samaa toistetaan niin kauan kuin jaksetaan, sillä kaikki tämä lisää tulevan vuoden hedelmällisyyttä. Ja pariutua ei saanut, näille eroottisille laskiaisliukkaille tuli osallistua  kylän koko nuorison, ja yhdessä, koska yhteisestä sadosta oli kyse.

kuva: Valery Lansky Pannukakku -sarjasta (2008)