Avainsanat

Tämä lumitaakka, eihän se paljoa ole minulle, pientä rämpimistä aiheuttaa vain, kun autoilevan keskiluokan ideologisessa palveluksessa olevat lumiaurat tukkivat konservatorion takaa kulkevan ikuisen, alunperin vaellushirville, mutta nyt minulle kuuluvan polun. Mutta sillä ei ole mitään merkitystä, kun huomaan laaksossa olevien riukupuiden taipumisen, ja katkeamispistettä lähestyvän tilanteen, lumitaakan alla.

Käänteen tekevä muutos oli seisovan pakkasen muuttuminen eteläiseksi tuuleksi. Se heilutti avaria rinnemetsiä  ja latvaoksia vapaaksi lumesta. Mutta laaksossa, tuolla metsien alaluokan parissa, elämä on käynyt entistä vaikeammaksi. Edellisen lumitaakan lisäksi tulee vielä tuisku. Sen tuoma hieno lumi tarttuu kaikkeen. Nimenomaan tuisku, tuo valkoisen ratsuväen edustaja jo ennalta nöyrästi taipuneen riukupuun kimpussa, on usein se ratkaiseva  piiskanisku, joka katkaisee luokolle painuneen selän.

Mutta koettakaa kestää, vielä hieman on taivuttava ja koettava se mitä luokolle painuminen riukupuun vaiheena tarkoittaa. Ei saa katketa, kaikkea muuta saa, mutta ei saa katketa, koska siitä ei voi enää jatkaa.

Mainokset